Вече 10 години французин пресъздава вкуса на Франция в България. Тома Боглен развива успешен бизнес у нас. От 17 години французинът живее в България, а от 10 години е известен като създател на вкусове.

Още по темата
Той умело потапя клиентите си в богатата палитра от френски кроасани, печива и френското бижу - макаронът. За първи път посещава страната ни през 2005 г., след като се запознава с български студенти в университета в Страсбург, където учи икономика. Идва в България и се влюбва в страната от пръв поглед, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Първо в България направих консултантска фирма за френски компании и с времето се занимавах със сладкарски изделия", разказва сладкарят.

Създава цеха си в бивш супермаркет и с екип от българи прави различни видове френски макарони, пухкави кроасани с масло и не само. Първоначално вкусотиите са предназначени за местния пазар.

"Преди десет години макаронът изобщо не беше известен, с времето стана толкова известен, че може да се похвалим, че във всяко село в България има някакъв магазин, който продава нашите макарони. От Кърджали до Кубрат, през Видин, Варна, навсякъде", допълва Тома.

Днес той изнася и в чужбина - Румъния, Италия и скоро в Унгария.

"Основно макарони, това ни е най-голямата част от бизнеса, а кроасаните са за нашите магазини в София", обясни сладкарят и допълни, че не прави компромис с качеството.

"При нас се работи само с масло, няма маргарин, само истински шоколад, няма заместители и това с времето направи нашето име, репутация и хората знаят, че, ако искаш хубав кроасан, хубав макарон, си е при нас", допълва французинът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase