Снимка БГНЕС

Скандален видеоклип с директор на училище в Монтанско обиколиха социалните мрежи. На кадрите се вижда как Асен Арсенов играе кючек с ученичка пред портрета на светите братя Кирил и Методий, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Арсенов е директор на средно училище "Христо Ботев" в Брусарци. Видеото събра десетки негативни коментари.

Евродепутатът Ангел Джамбазки поиска освобождаване на директора след появилото се в общественото пространство видео, на което се вижда как той итрае кючек заедно със своя ученичка пред портретите на Св. св. Кирил и Методий.

В писмо до Регионалното управление на министерство на образованието в Монтана той настоява за спешна и адекватна реакция, както и за сезиране на всички отговорни институции.

"Очаквам този човек да понесе всички най-строги последици за непристойното си поведение, което не отива на директор на една институция, още по-малко на образователна. Настоявам за неговото незабавно отстраняване от българската образователна система", пише съпредседателят на ВМРО.

"Българското училище е храм на познанието векове наред и никой няма право да го осквернява, още по-малко да осквернява национални символи, каквито са Светите братя Кирил и Методий", казва той. И допълва, че всеки един служител в българско учебно заведение е отговорен за това да бъде най-добрият пример за учениците, а не да снима видеоклипове със подобно грозно съдържание. Защото ролята на учителя не се изчерпва само с преподаването на един урок, а е съвкупност от високи морални ценности, примери на подражание и високо ниво на култура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase