Снимка: БГНЕС

Сигнал за поставено взривно устройство в Средно училище "Г.С. Раковски" във Велико Търново е подаден тази сутрин в 9,20 часа на стационарния телефон в счетоводството. От ръководството на училището веднага се обадили на телефон 112.

"Звънна телефона в стаята, вдигнах – детски глас, на шега каза: обаждаме се от КАТ, има бомба в стаята!, попитах в коя стая е бомбата, и ми се затвори телефона. Вече директорката подаде сигнал на 112, идваха от полиция от пожарна безопасност, действаха си по протокол", разказа пред БГНЕС Кристина Димова, която е приела бомбената заплаха по телефона в счетоводството.

Екипи на пожарната и полицията се отзовали незабавно и започнали претърсване на цялата сграда, в която е настанено още и Спортното училище. Въпреки телефонната заплаха, децата не са били евакуирани.

"Направиха оглед от пожарна, полиция, даже имаше един сапьор.. и според тях, и според нас, може би е шега, но направиха оглед навсякъде, на всички заключени и незаключени помещения. Децата не са били евакуирани, така прецениха органите на реда", каза Ренета Савова, директор на СУ „Г. С. Раковски".

В средното училище учат 70 деца до 8 клас. Възможно е фалшивият сигнал да е подаден за отмяна на контролни или класни работи.

След обследване на сградата, учебните занятия бяха възстановени. Предстои полицията да идентифицира подателя на сигнала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase