Снимка: архив, БГНЕС

Пътнотранспортно произшествие със загинал и тежко ранен е станало в област Кърджали около 18 ч. снощи (26 април) на главния път за ГКПП "Маказа" в землището на село Великденче, съобщиха от МВР в Кърджали.

Автомобил "Мерцедес", управляван от 20-годишен, блъснал движещ се пред него лек автомобил „Тойота“. След удара мерцедесът излязъл извън пътя и се преобърнал на брега на река Върбица. Загинал е 16-годишен пътник в него, а водачът е бил транспортиран с тежки наранявания в болница в Пловдив.

На 19-годишна пътничка в тойотата била оказана медицинска помощ в Спешното приемно отделение, след което е била освободена. Направеният тест за алкохол с техническо средство на 47-годишната жена, управлявала лекия автомобил "Тойота", е с отрицателен резултат. От водачите били взети и проби за химически анализ.

Екип на службата за пожарна безопасност и защита на населението в Джебел е извадил затиснатите под ламарини водач и пътник в мерцедеса.

На главния път за ГКПП „Маказа“ периодично възникват пътни произшествия, като последната катастрофа със загинал по него, но на територията на друга община, е от 25 март, коментираха за БТА от Регионалния пресцентър на МВР. Тогава на разклона за кирковското село Брегово при катастрофа е ранена 50-годишна жена, която починала по-късно в интензивно отделение.

Случаят с починалото 16-годишно момче е трети на пътно произшествие със загинал от началото на годината на територията на област Кърджали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase