Снимка БГНЕС

Адвокат с отнети права е пребил свой познат, който го приютил в дома си в Петрич.

Адвокатът е задържан за 72 часа. Преди време той живеел в София, но се върнал в Петрич, където се оказало, че няма дом. 66-годишният му приятел го приютил, за да не остане на улицата. Адвокатът обаче започнал да му иска редовно пари и двамата се скарали. Юристът започнал да удря в тялото и в ръката 66-годишния мъж, който е инвалид. Освен това скачал върху него, докато човекът изпаднал в безпомощно състояние.

Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Петрич с вътрешен кръвоизлив, счупване на 11 ребра и счупена китка на лявата ръка.

"През първите дни не правеше нищо. Дадох му първо 70 лв. и карта, в която бяха останали около 100 лв. - взе ги и. И започна: "Трябват ми спешно 50 лв", обясни пред Нова тв пострадалият.

Според съседите и пострадалият, и адвокатът са злоупотребявали с алкохол.

Три поредни дни мъжът бил пребиван вкъщи от госта си. В неделя адвокатът отново поискал пари и, след като не получил, освирепял. "Дръпна ме от леглото - на земята. Хвана ме за ушите, извива ми пръстите и ги чупи. Трошеше ми главата", разказа той.

Стенанията на мъжа дочува негов съсед, който успял да спре побоя. Адвокатът отказал да напусне апартамента на жертвата си и в крайна сметка бил арестуван там
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase