Снимка: БГНЕС
fallback

Интензивен трафик на ГКПП "Русе" и ГКПП "Кардам" на границата с Румъния за товарни автомобили на изход отчитат от Главната дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) към 9:00 ч. днес.

Нормален е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция, Сърбия, Турция и Република Северна Македония.

Към Гърция през съвместните гранични пунктове "Златоград"/ "Термес“ и "Ивайловград“/"Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. В зоната на ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Във връзка с предстоящите официални празници, пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, информират от ГДГП.

Интензивно е движението на ГКПП "Русе"  и ГКПП "Кардам"  за товарни автомобили на изход. През празничните дни се очаква повишаване и на трафика на леки автомобили, уточняват от ГДГП.  Оттам добавят, че до 20 април се извършва монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП „Видин“ при влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация, съобщи БТА

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/ "Липница“ и "Крушари"/ "Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 ч., уточняват още от "Гранична полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Курти

преди 1 година

Защо не премахнем тази граница между България и Румъния? Нали ако бяхме приети в Шенген през декември нямаше да я има. За какво я има какво ще промени

fallback