Снимка: БГНЕС

Изграждане на две нови детски градини започва във Варна, съобщи кметът Иван Портних. Едната ще се намира на улица “Хъшове” в район “Одесос” и в нея ще се обучават 100 деца в общо четири групи. Предвижда се там да има и салон за спортни занимания.

Още по темата
В момента теренът се разчиства, за да започнат строителните дейности, каза варненският кмет, съобщи БНТ.

Втората градина ще бъде в село Тополи. Там ще има 5 групи за детска градина и една яслена. Общата стойност на двата проекта е малко над 5 милиона лева без ДДС.

Ще предложа на Общинския съвет да приеме извънкласните дейности в детските градини, като рисуване и изучаване на чужд език, да станат безплатни за родителите, съобщи Иван Портних. Той добави, че се работи по разкриване на нова глава в общинския фонд “Култура”. По нея ще кандидатстват частни школи по изкуства, които обучават деца. По този начин ще се помага на школите и родителите там, по подобие на спортните клубове, разясни Иван Портних.

Общината предвижда още отпускане на 400 000 лева за ремонт на читалищата в града. Това е част от програмата ни за преминаване на едносменен режим на обучение, каза Портних.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase