Българите са научени на огромна дисциплина и това е една от причините те да са търсени от чуждестранните работодатели. Поредицата "Завърналите се с Петя Кертикова" вече получи признание и от международни медии, сред които Китайската глобална телевизионна мрежа и британската BBC. Все повече хора, които се завръщат в България, имат какво да дадат на икономиката ни.

Още по темата
Това каза журналистът Петя Кертикова, която е автор на поредицата

На въпрос какво прави българите толкова привлекателни за работодателите в чужбина, Кертикова каза, че на първо място това е дисциплината, устойчивостта и адаптивността, както и качествата, които те притежават, съобщи bloombergtv.bg

По думите ѝ всички нейни събеседници смятат, че пътят обратно към дома е по-труден, отколкото този към чужбина. Тя допълни, че един от водещите фактори за това, както е било и при самата нея, е носталгията, както и нежеланието им повече да работят за чужда икономика.

Друга причина, поради която хората се завръщат е, че в България все още има незапълнени ниши, в които могат да приложат всичко, което са научили в чужбина и то не само в IT сферата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase