Снимка: Dnes.bg, архив

Започва поредно почистване на сметища около българо-турската граница, образувани вследствие на мигрантския натиск. То ще се състои на 6 април, като ще се включат около 40 служители на общината и Държавното горско стопанство в Елхово, съобщи кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов.

Екоакцията неслучайно се провежда в Седмицата на гората. Замърсяването на големи територии около границата се превъръща в постоянно явление през последните две – три години, алармира кметът.

„Идеята е с тази наша инициатива да отправим още веднъж сигнал. Дано занапред тези замърсявания да не продължават и колкото е възможно да опазим природата в Странджа чиста“, призова кметът на Болярово.

Огромни сметища бяха почистени през миналата година в близост до пограничните села Странджа, Крайново и Воден, като едното от тях обхващаше територия от три декара в землището на Крайново.

Пролетното почистване на сметища обхваща всички 20 населени места в община Болярово, а не само тези около границата. Раздадени са допълнително съдове за отпадъци и големи чували по селата. Организирано е сметосъбиране и сметоизвозване, допълни кметът. /БТА, Мира Безус/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase