Снимка: БГНЕС
fallback

Земеделското министерство възнамерява да отвори собствен магазин, в който да продава мляко, сирене и кашкавал от държавното млекопреработвателно предприятие “Ел Би Булгарикум”, както и хранителни продукти на университети и други държавни предприятия, съобщи служебният ресорен министър Явор Гечев.

Магазинът е една от мерките на временно управляващите да преборят високите цени на хранителните продукти.

Той ще се помещава на мястото на бившия ресторант в сградата на министерството в София. Идеята е такива държавни магазини да бъдат отворени и в други градове в страната.

Сред мерките, обмислени от служебния кабинет за овладяване на цените на основните хранителни продукти, е да се задължат търговците да предлагат поне 1 или 2 продукта от всяка хранителна гама с максимум надценка от 10 на сто. Ако в дадена верига се продават 15 вида кашкавал, 1 или 2 от марките трябва да се продават с тази максимална надценка.

Според търговци и производители обаче, подобна мярка ще доведе до изкривяване на пазара и няма да е от особена полза за потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Ти да видиш..

преди 1 година

До Анонимен 12 Ще обикаляме с колите да търсим държавните магазини, да спестим десетина лева.Баси.

21

Аноним

преди 1 година

това беше целта на еконтийй

20

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 22 Мрънкачи винаги ще има. Това ни е нещо като национален спорт. Но има и много хора, които не мрънкат и не се чуват, но оценяват добрите идеи и виждат, кога някой прави добри неща, вместо само да говори. Тези хора са по-важният фактор. Хората на действието. На тях се крепи всичко.

fallback