fallback

Мащабна акция по почистване започна в пловдивския квартал "Столипиново". Със случая се зае и прокуратурата, която констатира 16 нелегални сметища в квартала.

"Столипиново" е най-големият ромски квартал на Балканския полуостров. В него живеят близо 60 000 души. Една от тях е Анка Тодорова, която също се възмущава от купчините отпадъци в квартала.

"Виж как тънем в боклуци, кофите стоят празни, така се разболяваме", каза тя.

След сезиране на главния прокурор на Република България е била разпоредена проверка, която е била извършена от окръжна прокуратура в града.

"На местата, където сме установили т.нар "незаконни сметища", а те на територията на квартала са поне 16, сме установили изхвърляне на отпадъци от строителни дейности", коментира зам.-окръжният прокурор на Пловдив - Галин Гавраилов.

От прокуратурата отчитат, че сметосъбирането в квартала се извършва по график, но съдовете стоят празни, защото боклукът се изхвърля извън контейнерите за смет.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Решение:да се

преди 1 година

назначат българи,които да ходят по етажите и да събират отпадъците на националнитени домашни любимци,да им чистят и готвят,а те от своя страна ще се размножават-за благодарност.Всички българи да си оставят имуществата на двора(стълбищната площадка пред апартамента),а всички врати да осигуряват свободен достъп навсякъде.Така няма да има кражби,а всеки швед ще си взема свободно,каквото му трябва.Българите да работят,а тъй като това не е традиция за шведите,те ще берат каквото им харесва.

55

Да се поучим от

преди 1 година

авангардния опит на САЩ:създаването на резервати за индианците със самоуправление в тях.Само че:индианците са били в тяхната си земя,а нашите шведи са били неканени и останали задълго(завинаги?)гости в нашите земи.Освен това задължително всички НПО-та ще писнат,че шведите са репресирани,дискриминирани,не са им дадени най-хубавите земи (за туризъм и обработване,въпреки че никой няма да отиде в *** курорт,а никой от тях няма да се хване да копае и сади.Те са по брането.)Значи идеята не става.

54

Пурко

преди 1 година

До До Пурко Факт.Обаче *** не харесва твоя подход и ти е изтрил поста с шута. Може би е добре да поживее един месец ДО такава махала. Социален експеримент. Убеден съ, че ще открие колко цветист е българският език и колко добре може да използва това многоцветие в ежедневието си. замо ч1е едва ли ще има кураж, дори и срещу добро заплащане.

fallback