Починали в жестоката катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик са водачът на единия автомобил, който е на 44 години от Пловдив и на другия - на 64 години от първомайското село Драгойново. Загинали са още мъж на 71 години и жена на 52 години. В МБАЛ Пазарджик са жена на 30 години и мъж на 48 години. По-късно там издъхва и 66-годишна жена, също приета в тежко състояние.

"Беше 16:21 ч., връщахме се от Пловдив и още не беше дошла полиция и пътят не беше затворен", сподели Златка Костадинова, станала свидетел на последствията от жестоката катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик, в която загинаха четири души.

"Ударили са се челно бял и черен автомобил, като белият е останал на пътя, смазан до неузнаваемост, а черният е качен върху мантинелата до крайпътно дърво. Сблъсъкът е бил толкова силен, че предната част на колата е нагъната цялата", разказва още жената, цитирана от "24 часа".

До 5 минути пристигнали 3 линейки от пазарджишката "Бърза помощ", полицейска патрулка и кола на пожарната, твърдят очевидци.

"По принцип, този участък от пътя Пазарджик - Пловдив е прав и ремонтиран преди 2 години. Някои го ползват като скоростна отсечка", коментират бивши катаджии.

Окръжна прокуратура - Пазарджик наблюдава досъдебно производство за възникналото тежко пътнотранспортно произшествие. Извършват се активни действия по разследването за изясняване на причините. На мястото се намира дежурен прокурор.

Окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова е вече на мястото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase