Снимка: БГНЕС

Четирима се озоваха в болница след произшествия с тротинетки в Пловдив, Асеновград и Съединение. Те са откарани с различни травми и наранявания, уточниха от полицията.

В 17 ч. в петък 16-годишен водач на тротинетка и момиче на 14 години, което се возило с него, пострадали при сблъсък с лек автомобил на кръстовище между бул. „Шести септември“ и ул.“Орловец“ в Пловдив. По предварителни данни ударът настъпил, след като индивидуалното превозно средство не спряло на стоп-лента на велоалеята, по която се движило.

По случая е образувано досъдебно производство.

Последователно в двата почивни дни поради загуба на контрол, с тротинетките си паднали 36-годишна жена в Съединение и 26-годишен младеж в Асеновград. Двете произшествия са отработени по административен ред.

С това произшествията в града и областта не спират. Млада шофьорка е в болница след катастрофа в неделя, възникнала на разклона за село Царимир на главен път Пловдив-Карлово. Сигналът е получен в РУ-Хисаря към 12 ч. Според първоначалната информация при извършване на ляв завой лек автомобил „Опел“ отнел предимството и се сблъскал с лек автомобил „БМВ“. В резултат на удара първата кола са завъртяла, а втората ударила изчакващ за престрояване лек автомобил „Мазда“ и излязла извън пътя. Под лекарско наблюдение е настанена 20-годишната жена зад волана на „Опел“-а. Взета й е кръвна проба за химически анализ. Причините и обстоятелствата около произшествието се изясняват в рамките на досъдебно производство. Предстои да бъдат оценени и материалните щети по автомобилите.

Пияна и неправоспособна млада жена пък предизвика катастрофа с материални щети в Асеновград. Около час след полунощ в петък в районното управление било съобщено, че на ул. „Ген. Дандевил“ лек автомобил „Ауди“ с блъснал последователно в паркирана „Тойота“ и метална ограда. Полицейската проверка установила, че зад волана на колата е местна жителка на 24 години – без свидетелство за правоуправление и под въздействие на алкохол почти 2 промила. Тя е задържана за едно денонощие, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase