Снимка: БГНЕС

Режисьорът на Народния театър Александър Морфов заяви в специално интервю за БНР, че не знае за готвената нова управленска структура на институцията, според която неговата длъжност на главен режисьор ще отпадне. Информация за предстоящите промени се появи днес, но до момента от министерството на културата и от ръководството на Народния театър не потвърждават за новата реформа.

"Мои приятели ми съобщиха, че са прочели някъде за това, аз нямам никаква идея. Отдавна очаквам да бъда уволнен от лицето, което заема директорския пост, Васил Василев поради явната нетърпимост между творческата и административната идея за управление на театъра.

Още по темата
Закриването на бройката "главен режисьор" означава, че ще бъда съкратен и уволнен от театъра".

Според появилата се информация освен Александър Морфов, от Народния театър ще си тръгне и пиарката на институцията Велислава Кръстева, защото и нейната длъжност ще бъде закрита. Скандалът, който продължава вече месеци наред, избухна в края на октомври, когато вратата на Кръстева беше надраскана с надписи "ДПС" и "Изчезвай", табелката с името й беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът Александър Морфов, който я обвини в "политическа пропаганда".

В предаването "Нещо повече" Морфов допълни, че решението да бъде изчистен от театъра е било взето отдавна.

"Цялата помия, която се изсипа върху мен, с всичките инсинуации и лъжи, всичко това беше направено, за да ме освободят. Както преди пет години Мариус Донкин свали всички мои представления и бях освободен от театъра. Структурите ГЕРБ и ДПС никога няма да ми простят моята позиция и това, което мисля и говоря за тях. Тези структури съсипаха България и продължават да я съсипват. Това е тотална политическа амнезия, нищо не се е случило, всичко се е забравило. Въпросът е да се забрави, да не се говори за това кой кой е. Няма морал, няма достойнство. Това е, което се случи в Народния театър - няма връзка с никакво творчество, с надежди, с бъдеще. Най-лошото е, че това се превърна в модел за съществуване на поколението".

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 3 месеца

да не иде при синдикатите на христо мутафчиев да го върнат на работа

27

Анонимен

преди 3 месеца

Алкохолът не прощава!

26

Сата НАТО

преди 3 месеца

И да изгонят и онова другото гом но, Валери Н'амкойси беше...