Снимка: БГНЕС/EPA

Хранителните стоки у нас продължават да поскъпват, въпреки усилията на държавата да укроти и контролира цените в търговската мрежа, съобщи Нова.

 След млечните продукти, рязък скок има и в цените на консервите. Поскъпването при тях е с цели 40%.

По данни на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в момента в България се произвеждат около 150 000 тона консерви. Много са факторите, които определят крайната цена.

Още по темата
Поскъпването в магазините вече е факт.

Най-голямо е увеличението при лютеницата и киселите краставички. При консервирания боб, киселото зеле и граха скокът е между 50 стотинки и лев. Дори за семействата, които предпочитат от години да си произвеждат консерви в домашни условия, това традиционно начинание вече излиза солено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase