Снимка: БГНЕС
fallback

КЗК извършва предварително проучване във връзка с предлагането и ценообразуването при хранителните и селскостопански продукти в страната, съобщиха от комисията.

С оглед на зачестилите съобщения в медиите и сигнали на потребители за повишени цени на основни хранителни продукти през последните месеци, КЗК стартира предварително проучване във връзка с евентуално извършени нарушения във връзка с нелоялни търговски практики по веригата за доставки на селскостопански и хранителни продукти, при предлагането, ценообразуването и етикетирането на хранителни продукти за крайните потребители.

Oще по темата

Предвид обхвата на проучването, КЗК изисква информация и доказателства, както от държавни представители като Комисията за защита на потребителите, така и от производители и доставчици на храни  и техни сдружения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

БГ

преди 1 година

Ами затова има данъци. Но тук са "плоски". Т.е. колкото и да си вдигат печалбите, процента данък е един. Като сложиш и търговските картели и липсата на конкуренция и нещата излизат.

32

Анонимен

преди 1 година

Да започне проверка и за цените и качеството на жилищата. Без дом няма семейство. Без семейства няма народ.

31

Анонимен

преди 1 година

Пет водещи вериги супермаркети са глобени с общо 382 497 евро за надценяване на техните продукти в Гърция. Най-голямата глоба, е на холандската верига AB Vassilopoulos, която е от 319 900 евро.Lidl Hellas, дъщерно дружество на германската бюджетна верига, беше глобено с 26 880 евро. Въпреки че това е под срамния праг от 50 000 евро, властите обявиха името му, защото е рецидивист.Другите рецидивисти Галаксиас и Критикос също трябва да платят съответно 21 387 и 9 330 евро, докато друга верига, която остава неназована, беше глобена с 5 000 евро за първото си нарушение.

fallback