Снимка: БГНЕС
fallback

Недоволство на животновъдите. Въпреки че цените на млечните продукти в магазините са се вдигнали в пъти и продължават да растат, изкупната цена на млякото пада. Те настояват за диалог с Министерството на земеделието и храните.

Oще по темата
За днес са планирали протест в Хасково, съобщи Нова.

„Това, което ни накара да излезем на протест е отказът за изкупуване на мляко и шоковото намаляване на цените от близо седмица. Изкупната цена, която предлагат мандрите е от 85 стотинки за литър мляко”, заяви представител на фермерите.

Някои от производителите посочиха, че преди седмица тяхната продукция се е търсела много и цената е била около 1,25 лева за литър.

„Има внос на мляко от чужбина, което вреди на родното производство. Твърди се, че това е мляко от Унгария и Полша. Но след извършена от нас проверка стана ясно, че млякото влиза на цена от близо 85 стотинки”, добави друг собственик на кравеферма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Бонго Бонго

преди 1 година

Сега забележете:ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА МЛЯКО НА ПРОТЕСТ, А БЪЛГАРИНА ГО НЯМА НА ПРОТЕСТ ОТ 33 ГОДИНИ ДА ПОПИТА, ЗАЩО ЯДЕ ТОЛКОВА СКЪПА ХРАНА.БУДНИВТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНЕН ЗАГРЯ ЕДВА СЛЕД 33 ГОДИНИ, ЧЕ МАЙ МУ Е СКЪПА ХРАНАТА...МНОГО СТЕ БУДНИ

42

Гост

преди 1 година

Скоро започват Великденските пости. Опитайте се да ги спазвате, ако сте християни и няма да ви интересува цената на млечните продукти.

41

Преди години

преди 1 година

В едно врачанско село събота и неделя ставаше пазар всичко можеше да си купиш.мляко сирене месо,вино ракия.Почна да става известно и почнаха да идват хора от Видин и от Плевен.Разрастна се пазара и хоп,данъчни ,хеи, полиция глоби.Откъде накъде ще си купуваш ти баце бг храна,я купувай немско 3то качество и пазара изчезна.

fallback