Снимка: БГНЕС
fallback

450 000 българи са останали, за да почиват у нас през миналата година, което означава, че имаме качествен туристически продукт. Това заяви във Варна по време на форум, посветен на 60-годишнината на Колежа по туризъм, министърът на туризма Илин Димитров.

По думите му с 30% са се увеличили записванията на немски туристи за лятна почивка в България, по данни на големите туроператори.

"Със сигурност няма да стигнем нивата от 2019 г., тъй като спадът е два пъти и половина, близо три, но това е стъпка в правилната посока. Много е важен начинът, по който рекламираме. Записванията вървят добре, туризмът стои стабилно. Зимният ни сезон е изключително интензивен, в момента - февруари месец, почти няма места. Искрено се надявам да има по-дълго време сняг и сезонът да се удължи във времето", допълни Илин Димитров.

Той информира, че продължава назначаването на туристически аташета, които да работят за България на различните пазари. Продължават и активните срещи с представители на бизнеса в различни страни.

В момента в България има туристически аташета в Полша, Германия, предстои да изпратим в Турция, съобщи Димитров, цитира от БНР. "Планирам във втория мандат да изпратим такива в Румъния и Обединеното кралство. Туристическото аташе в Полша беше влязло в класацията топ 100 влиятелни фигури в туризма", подчерта ресорният министър.

За изплащанията на парите на хотелиерите, подслонили бежанци от Украйна, министърът съобщи, че е възложил финална ревизия, за да се види дали няма пропуснати. Дали програмата ще бъде удължена зависи от Националния оперативен щаб, подчерта Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Спиро

преди 1 година

Очаквайте вдигане на украинския флаг в Севастопол! А тези немци, те са от ГДР-то. Искат да си припомнят как са пили топла бира със студени кебапчета на нашето соц море едно време! Българския туризъм е основно за мазохисти.

12

Анонимен

преди 1 година

Щом немците взеха да се намъкват да почиват у нас, явно и там нещата не отиват на добре, търсят евтини онинклузиви 500 евро за десет дена, и там упърдяха коча.

11

Емболия

преди 1 година

Вермахта идва под прикритие.. за сюблимния момент...... Ще има фойерверки

fallback