Снимка: БГНЕС

Шофьорът на ученическия автобус, който вчера предизвика верижна катастрофа в Силистра, не е бягал от мястото на инцидента, каквато информация излезе вчера. Това заяви 66-годишният водач Добрин Николов пред бТВ.

По негови думи той е закарал децата до училищата им, за да не закъснеят и да не се стресират допълнително. След това се върнал на мястото на катастрофата и се обадил на полицията.

Още по темата
Шофьорът отрича и да е бил пиян, тъй като вчера при проверката дрегерът отчете 0.18 промила алкохол в кръвта му.

Причината за инцидента според Добрин Николов е заледен участък от пътя, вследствие на което спирачките на автобуса не сработили. Според него е шофирал с около 30-40 км в час, когато предницата е поднесла и ударила първата кола, която пък блъснала още два-три автомобила.

66-годишният водач твърди, че техническото състояние на превозното средство е много добро и се поддържа редовно в сервиз. Той е категоричен, че възрастта му също не е проблем и няма нито едно провинение до момента.

Децата са на възраст между 10 и 17 години и не са пострадали, щетите са само материални.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 месец

ами да всички млади шофьори карат тирове в чужбина какво да стоят на минимална заплата да карат училищен автобус

9

Банкеръ

преди 1 месец

Вместо да си взима пенсията и да си гледа старините тръгнал деца да вози за минимална заплата.То всички водачи на такива автобуси са такива без изключения.Да няма изненадани ако има новини починал на волана,слязъл с бастуна да се бие,напикал се на седалката и т.н.То няма и нормален водач категория Д да се навие да вози деца за мин.заплата.

8

Анонимен

преди 1 месец

Пак ли промени показанията? Нали преди бяха за неизправност в спирачките? Или е било погрешна медийна дезинформация?