Снимка: БГНЕС
fallback

На закрито заседание КЕВР трябва да утвърди цената на природния газ през феврури.

Oще по темата
Предложението на "Булгаргаз" е за малко под 125 лева за мегаватчас, което е с около 25% по-ниска цена от тази за януари.

На обсъждането преди дни изпълнителният директор на обществения доставчик Деница Златева заяви, че е възможно да се постигне още по-добра цена за потребителите. Последната дума е на регулатора и цената ще стане ясна по-късно през деня. Цената на парното и топлата вода остава същата, съобщи БНТ.

 Иван Иванов, председател на КЕВР: "Ще бъде още по-ниска цена от тази, която беше заявена за месец януари. В момента се правят последните изчисления от експертите на КЕВР, но това, което със сигурност мога да кажа е, че цената ще бъде малко под 125 лв. на мегаватчас. Цената за месец януари беше 179 лв., което означава почти 54 лв. по-ниски цени за българския бизнес и българските потребители. Газовите хранилища в Европа са запълнени в много голяма степен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Само преди няколко месеца платените експерти и една камара депутати на ГЕРБ ни убеждаваха, че бензина ще е 5 лв. , газ няма да има и ни чака режим на тока, разчитайки на късата памет на българина. Трябва да се знае кой ви лъже и краде. Помнете и мислете като гласувате, че иначе България си отива

16

Хах

преди 1 година

Ами нека да видим как тоя цъкльо ще си остане само с очакването!

15

Истина

преди 1 година

Не е достатъчно са намалее цената на газа, но трябва и всички спекуланти, които многократно увеличиха цените дори повече от допустимото извинявайки се с тази цена сега трябна да бъдат принудени от държавна социална комисия да ги намалят съответно или да бъдат санкционирани за спекула по време на криза

fallback