Снимка: БГНЕС
fallback

През декември 2022 г. Община Банско бе посетена от над 55 хиляди туристи, което е увеличение с 49%, спрямо същия период за 2021 г., когато гостите на зимния курорт бяха малко над 37 хиляди, съобщи Bulgaria ON AIR.

Значителен ръст бележат и реализираните нощувки от сектора.

Oще по темата
През последния месец на 2022 г. са реализирани над 153 хиляди нощувки, а за 2021 г. са малко над 101 хиляди. Вътрешният пазар се запазва като водещ и през декември, с над 24 хил. регистрации на българи в местата за настаняване, следван от пазара на Гърция с 16 хил., Румъния – над 5 хил., Великобритания – с близо по 2 хил. регистрации.

Най-чувствително е увеличението при израелския и гръцкия пазар, анализирайки предходната година декември месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ангел

преди 1 година

Може би и заради поредния кръг на Световната купа по ски в Банско!

15

Крум ски любител.

преди 1 година

Господа и дами , днес бях свидетел на опашка стигаща чак до мола, ако не са тези така наречени КОПЪРКИ щеше да карам ски след обяд.Питам къде ми отиват парите от картата.Аз си купувам целодневна а не получена.БРАВО Н ТЕЗИ БАНСКАЛИЙ. БЛАГОДАРИМ ВИ....!!!

14

Един Българин

преди 1 година

До Дааам Така е и баламите ходят на Банско да му пълнят палата в Монако, а тул-упът го набута и на Витоша за да не можем да караме до града си, да горим руска нафта и да цапаме природата!!! Не ходете на Банско! Това е новият Люлин. Има една писта и половина, другото са поляни за 90лв на ден само ски картата. Няма и как да има много хора - просто цените НЕ ОТГОВАРЯТ на качеството, а сравнението с минлата година като имаше забрана да те хранят в хотелите е БЕЗУМНА!!!

fallback