Снимка: БГНЕС

Дърво падна върху автомобил, който изкачвал прохода Шипка от северната страна днес. Сигналът на телефон 112 е подаден в 14:11 часа и е за затиснат автомобил от паднало заради тежестта от снега дърво на три километра преди предела на планинския проход, потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи – Габрово, предава БТА.

Шофьорът на автомобила не е пострадал, по данни на МВР. Нанесени са само материални щети.

Още по темата
В ликвидирането на произшествието са участвали служители от "Пожарна безопасност и защита на населението", Агенцията "Пътна инфраструктура" и сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи – Габрово.

По-късно през деня е получен втори сигнал за паднало дърво, като няма пострадали граждани и инфраструктура.

Температурата към момента на предела на прохода Шипка е минус пет градуса, продължава да вали сняг. Пътят се почиства и опесъчава. От Областното пътно управление съветват шофьорите да тръгват подготвени на път и да не поемат излишни рискове.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 месец

"Старите хора казваха. Зимата стой на топло до печката. Зимата нее за разходки." - Старите имаха по 500 литра вино, 200 кила мезета, чували с брашно и картофи, кокошки, овце и няке друго прасе в двора. Днес, това не е позволено.

8

Анонимен

преди 1 месец

Но как! Аз симислех, че повече в България няма да има зима!

7

Анонимен

преди 1 месец

Коли се удрят в дървета и дървета се удрят в коли. Какво има да го мислите?