Вече втори ден в ромския квартал на Видин напрежението не стихва, след като ГДБОП задържа трима души за хиварство. Те вече са с повдигнати обвинения.

Според Окръжната прокуратура тримата действали като организирана престъпна група, която давала кредити, а след това чрез насилие взимала парите в троен размер. Сред кредитополучателите имало и малолетни лица.

Близките на задържаните твърдят, че нямат нищо общо с тези обвинения.

"Мутри, влязоха вътре, зет ми гол, децата по пижами, едното се напика от страх. Този стрес кой ще ми го плати? Кой ще ми плати вратника, където съм работила цяла година за да го направя?", пита Силвия Микова пред Bulgaria ON AIR, която е близка на един от задържаните.

"Използвани са всички способи, предвидени в Наказателния кодекс за разкриване на обективната истина, за да можем днес да кажем, че имаме трима обвиняеми за особено тежко престъпление", заяви окръжният прокурор на Видин - Ваня Ненкова.

По време на вчерашната акция антимафиотите разбиха и претърсиха грешна къща.  

"Аз и не знам за какво влезнаха. Казаха ми, влизай си вътре и няма да говориш много", сподели Славка Иванова от кв. "Нов път".

"Тия хора са от доста години в Германия. Никой не живее тук", каза друг жител на квартала.

Прокуратурата обаче отрича да е имало някаква грешка.

"Точно колкото са разрешенията от ОС - Видин, точно в толкова имоти е било извършено претърсването. В абсолютно съответствие с адресите", категорична е Ваня Ненкова.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase