Снимка: БГНЕС

Ако не вземат спешни мерки България и Европа ще бъдат заляти от мигрантска вълна. Такова мнение изрази ген. Васил Василев, бивш директор на Национална служба “Полиция”.

“Мигрантския натиск започна през 2005 г. Европа и България го проспахме. Тази маса, която идва в момента е от друг свят, начин на живот, друго съзнание, друг манталитет. Ще ни залеят. Ако не се направи нещо много голямо, за да бъдат спрени”, каза той пред NOVA.

Според него Европа е прекалено либерлана към мигрантите. “Да ще се научат да минават през пропускателните пунктове”, призова ген. Василев.

Той коментира още уволненията на шефове на районни управления, настъпили след множеството инциденти с полицаи и мигранти.

“Реформа се прави, когато знаеш какво искаш да направиш. Тези уволнения на началниците - не знам какво постигнаха”, каза той и изтъкна 5 приоритета, които са важни, за да “върви МВР” - добър подбор на кадри, обучение на състава, възпитание, дисциплина и контрол.

“Един полицай трябва да е в колектив първите 5 години от своето обучение, казва той, като сравни българската с немската школа за служители на МВР.

Самият той обаче отказва да се върне обратно в системата. “Аз каквото съм могъл да дам - съм дал. Трябва да дойдат образовани хора с изграден морал”, категоричен е ген. Василев.

Коментари Напиши коментар

18

анонимен

преди 1 месец

Eвропа вече е залята от бежанци и то, от бежанци с различни културни и религиозни особености! Страшното предстои, когато станат повече от европейците! Питайте англичаните, харесват ли своя премиер Сунак?

17

Анонимен

преди 1 месец

Нелица е либерлана към редактирането на текстовете си

16

ZV

преди 1 месец

Васко, Васко... когато терористичната организация нато нападаше държавите на тези хора, тогава къде спеше? Защо не оставихте хората да си живеят спокойно?