Снимка: БГНЕС
fallback

Има предпоставки за повишена лавинна опасност в планините. За това предупреди Анди Балевски от Българската лавинна асоциация пред Нова телевизия.

По думите му макар зимата у нас да позакъсня в планините над 1800 метра височина има  ледени пасажи, които стоят под снега и създават опасност от свличане на сняг.

"Имаше един метър неулегнал сняг. Но имаше дълъг сух период и този сняг се стопи и улегна. За неподготвени хора планината не е особено приятно място. И подготвените трябва да са особено внимателни и да си подбират маршрутите. Дори, когато дойдат големите снегове, спойката между леда и новия сняг не е особено благоприятна, затова трябва много да се внимава”, посочи Балевски.

Той обаче уточни, че има добри условия за хората, практикуващи зимни спортове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Чик чок

преди 1 година

Внимание ****нари (планинари, дане си помислите нещо друго). Има повишена възможност да отивате да се самоубивате. Правете го тихо и без да разлайвате кучетата, защото после сметката ще я плащаме всички ние. Бъдете така добри, да си носите само и единствено личната отговорност и да си плащате сами за постъпките си. Нищо лично към никого, но всеки трябва да си знае възможностите и да има поне малко мозък в главата. Който няма.......... Sorry майна.

1

Анонимен

преди 1 година

Какво стана с Nexo? От 24 часа всички са тихи като риби? Кьор фишек ли и била цялата работа?

fallback