Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Раненият парапланерист от Мусала успешно е транспортиран до УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, където в 16.25 ч. е бил поет от специализиран медицински екип, съобщи БТА.

Мъжът пострада, след като се удари в метеорологичната станция на върха и е с множество травми, транспортиран е от върха с хеликоптер.

Oще по темата

От министерството на отбраната съобщиха, че екипаж на вертолет „Кугар” от състава на 24-а авиационна база Крумово е извършил спасителната операция на пострадалия в Рила.

В 15.15 ч. хеликоптерът е излетял района на метеорологичната база под връх Мусала, където парапланеристът е претърпял инцидент.

Спасителната операция е проведена след искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Предполагам

преди 1 година

Че парапланериста е излетял при ужасни условия, защото пилота на хеликоптера каза, че едвам е успял да кацне за да го вземе поради много силен вятър. Явно отново най-честата грешка на парапланериста - качва се горе с тежка раница и като види, че условията се скапват излита, за да не мъкне наобратно.

21

ygfyg

преди 1 година

Ще я заплатят аз и ти, дето работиме и плащаме данъци за да може *** дето не работяр да се правят на търсачи на силни усещания!

20

Супер Селтак

преди 1 година

Бензина на въртолета кой ще плаща сега, а? Ами маслата, амортизация, а?

fallback