Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на вътрешните работи предлага работещите между 22.00 и 06.00 часа полицаи да получават левовата равностойност на полагащите им се безплатни напитки и храна. Промените в наредбата са публикувани за обществено обсъждане, предаде БНР.

Сегашното предложение е направено, след като през декември петчленен състав на ВАС е отменил наредба със същото съдържание. Тогава от МВР не посочили финансовите и други средства, необходими за прилагането на новата уредба и очакваните резултати.

В текста на сегашната проектонаредба се посочва, че компенсирането на полицаите ще струва 2,5 млн. лева. Те са осигурени в рамките на утвърдените средства по показател "Персонал" в бюджета на министерството за съответната година.

Общественото обсъждане е до 13-ти януари. Вече е предложено левовата равностойност на полагащите им се безплатни напитки и храна да получават и полицаите, които имат 12 часови смени, като изпълняващите патрулно-постова дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Някой от вас знае ли всъщност за колко пари става въпрос?Парите за напитки стигат за две кафета 3в1,значи окол 60стотинки,а останалите за храна се дават само когато средната температура за денонощие е под 10 градуса и над 35.Което е около 5 месеца в годината, може да се докарат по около 3 до 4 лв. на смяна. Полицаите, по закон, не могат да работят друго и разчитат единствено на доход от заплатата си. За гнилите ябълки не говоря. Тях ги има на всякъде, както и при вас коментиращите.

21

Помня

преди 1 година

До искам социализма 8 Спокоен живот , ама мизерия бе , братче.Границите заключени , магазините празни , заплатите нищожни и шапка на тояга.

20

Анонимен

преди 1 година

След нощна смяна, ушев се прибира червив от пари,нямат нужда от допълнителни пари.

fallback