Безрасъден моторист се похвали в интернет как шофира с 300 км/ч по пътя от Несебър до Бургас. Водачът вече е разпитан в полицията, а случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

Навръх Коледа 27-годишният мъж качва в социалните мрежи клип, за да покаже, как е изминал 35 километра от Несебър до Бургас за 13 минути, със скорост 300 км/ч.  На клипа се виждат и как група мотористи си устройват състезание с пистови мотори.

"Постъпката на моториста е безразсъдна и граничи с извършване на престъпление. Скоростта е тази, която видях от видеоклипа, на моменти видях, че приближава около 300 км/ч, но това  е процес на изясняване. Скоростомерът не е техническо средство за измерване по надлежния ред на Закона за скоростта и Закона за измерванията", каза началникът  на "Пътна полиция" към ОДМВР Бургас - Пламен Николов.

Спас Николов е запален моторист. Казва, че за него моторът е начин на живот, но е шокиран от това, което вижда.

"С 300 км всичко е опасно. 300 км са само за писти. Тези пистовите, мощните мотори, вдигат адреналина, а младите момчета са с повече адреналин, отколкото е необходимо. Удари ли се в кола е фатално и за двете, а за моториста няма да говорим", коментира той

Мъжът вече е разпитан в полицията. Досега той има три електронни фиша за превишена скорост.

В по-голямата част от участъка ограничението на скоростта е 80 км/ч. Ако вината на моториста бъде доказана, ще му бъде отнета шофьорската книжка, а той може да лежи в затвора до три години.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase