Снимка: БГНЕС
fallback

За последните две години се наблюдават по-малко инциденти с пиротехнически средства по новогодишните празници, разясняват пред БНР от бургаската пожарна. Все пак специалистите предупреждават хората да внимават с отоплителните си уреди.

Хората трябва да внимават дори и при приготвянето на коледната трапеза. Това посочи директорът на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Николаев.

"Трябва да се внимава с уредите, използвани за готвене, за да не се забрави ядене, да не се оставя без надзор, докато се подготвя коледната трапеза. Трябва да се внимава и с аспирацията, тъй като непочистената аспирация се самовъзпламенява. Така, че трябва да се почистват филтрите на аспирацията и да не се оставя без надзор всичко, което работи на ток, особено нагревателните и отоплителните уреди".

Заради поскъпването на тока много хора сега предпочитат да се отопляват с дърва или на пелети, допълни комисар Николаев:

"Това повишава опасността от възникването на пожари и зачестиха пожарите в комини. Само тази седмица имаме седем комина в областта запалени. Имаме и пожар на покрив, вследствие на отоплителен уред - печка на твърдо гориво. Така че, връщайки се на дърва и на пелети, това предизвиква повече пожари през последната година".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

Аз се отоплявам с гумета. Парното по 500 лева на месец. Дърва 200 лева за кубик. Ток по 600 лева на месец. А гуметата са без пари. Нарязах ги с флекса и са готови за употреба. С едно парче гума десет на десет сантима кюнците стават червени. Хем икономично хем топло хем безплатно.

2

Бг празници

преди 1 година

И край миФките внимавайте.

1

Българи вижте ги

преди 1 година

На сух хляб съм, благодаря на ОДМВР Перник и РУ Бобов дол за изтезанията ! Германов

fallback