Снимка: БГНЕС
fallback

Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Христо Стамболски" в Казанлък ще бъде оборудвана с инкубатор за специални грижи за новородени деца (кувьоз). Това стана ясно на последната за годината редовна сесия на местния Общински съвет, която се състоя днес в зала "Инфра", предава БТА.

Съветниците приеха предложението кувьозът с балансова стойност почти 13 хиляди и 500 лева, който е частна държавна собственост, да бъде прехвърлен на Община Казанлък за нуждите на лечебното заведение. В доклада на кмета Галина Стоянова се посочва, че това става по искане на местната администрация със заповед на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Кувьозът ще бъде използван от лечебното заведение за всички новородени деца, които се нуждаят от специални медицински грижи. МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" обслужва над сто хиляди жители от пет общини.

По данни на лечебното заведение за 2021 година в лечебното заведение са родени 380 бебета, като 43 от тях са недоносени. Част от тях са преведени в Клиниката по неонатология в Стара Загора, но до превеждането им са били поставени в инкубатор за дихателна реанимация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

Сега оръжейните фирми дато се хвалят, че от началото на годината са продали оръжие за 5 милиарда лева да вземат да подарят по един кувиоз на всяка болница в България. И народа да има полза от всичките тези суперпечалби на оръжейните търговци и държавата.

2

Км

преди 1 година

Нямаме достатъчно кувьози,събираме капачки,организираме български коледни,няма пари за наводнените села,но на Украйна сме дали оръжия за 448 милиона лева.

1

Анонимен

преди 1 година

Кога ще започнете в днес да пишете новини за разследванията срещу ваксините на Pfizer и Moderna? Северна Европа започна да си отваря устата. Последната седмица виждам в Ирландия, Норвегия и Шотландия открито да се говори за последиците и огромния броя перманентно увредени от всички възрастови категории включително и скок на новородените мъртви?

fallback