Снимка: БГНЕС
fallback

Задържани са мигранти от служители на Пътна полиция при ОДМВР-Сливен по АМ "Тракия", около 01:00 ч. тази нощ на паркинг на 265 км посока София при проверка на бус. При проверката са установени двама румънски граждани, единият от които водача, както и 70 незаконно пребиваващи чужденци, без документи за самоличност, всички мъже на видима възраст между 13 и 38 години, представящи се за граждани на Афганистан.

На 14 от лицата е осигурена медицинска помощ поради изтощение и са без опасност за живота. 11 от тях са прегледани в МБАЛ-Сливен и освободени. Към момента други 3 лица са в болница в Ямбол също поради отпадналост. Срещу румънските граждани е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Транспортьор

преди 1 година

Изкъпете ги, нахранете ги и после ги пратете половината в Австрия а дръгата половина в Холандия

11

браво

преди 1 година

Браво, канслджиите в затвора, а останалите в гората около Калотина и да продължават на запад

10

Анонимен

преди 1 година

САЩ запорираха всички сметки на Афганистан. За да спре или намалее потокът оттам, са нужни сериозни политически действия, но не наказателни, както е практиката на Запада. Афганистан е под британски контрол много дълго време и нищо добро от това не е излязло. И немската мисия там се провали. Сега, колкото и да е необичайно, Русия подпомага страната чрез инвестиции и храни. За което в България не се пише.

fallback