Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
За пореден път получаваме сигнал в платформата на Helpbook.info за потресаваща мръсотия в Кърджали. Недоумяваме как след вече  няколко подадени сигнала реакцията е нулева:

"Многократно подавам сигнали, но нищо не се случва. Срещу музея, около сградата на Информационни технологии и в междублоковото пространство срещу Езикова гимназия "Христо Ботев", след три сигнала до Община Кърджали, все още никой не е взел мерки и не е изчистил. Нормално ли е да няма реакция? Децата ни растат сред мръсотия и вече дори не им прави впечатление. Преди 20 години градът беше чист и подреден, сега ме е срам от управата на града, безхаберието и наглостта им. Предколедно няма как да се зарадвам на декорацията в центъра, при условие че украсата извън главната улица са тонове боклуци. Благодаря, г- н Кмете!“, завършва нашият потребител.

За отчайваща мръсотия и некачествено почистване ни сигнализираха и от град Русе: "На улица "Ниш" 20 вече втора вечер не изпразват контейнера, препълнен е и скоро боклуците ще са по земята. Не го вдигат заради опънат по най- неподходящия начин кабел, който захранва две от проблемните нови лампи на улицата. Моля да се оправи начинът, по който са опънали кабела, за да може камионът да вдига контейнера. И последно, служителят на камиона изхвърля оставени до контейнера кашони до трансформатора, който е наблизо, един кашон от хладилник вече е на каша, днес изхвърли нов, а не го прибра в контейнера примерно. Моля да се обърне внимание как изпълняват задълженията си служителите, помагащи на шофьора. Вместо да събират буклуците ги изхвърлят, където намерят. С две думи, моля да се оправи кабелът, пречещ на камиона за смет, и служителите да чистят, а не да цапат".

От същия град ни изпратиха снимки, на които се вижда таксиметров автомобил, който най-спокойно е паркиран насред алея до църква. Очевидно шофьорът изобщо не се притеснява, че пешеходците не могат да се движат, освен да нагазят в калта отстрани. Според нашия потребител това се случва редовно и нарушителят далеч не е единствен.

Това са само част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

И.Б.

преди 1 година

Европейският Съюз трябва да забрани всички пластмасови изделия без изключение.Тогава невежите и безпаметни *** ще торят.

12

Albi

преди 1 година

Трябва да измислят еко украса от ***. Друг начин няма. Гирлянди от найлонки, вместо играчки консервени кутии и кенчета.

11

тома

преди 1 година

Тук всички сме дъпъсъ

fallback