Снимка: БГНЕС
fallback

Жените, навършили 43 години, имат право на безплатни инвитро процедури.  Това гласи окончателното решение на петчленен състав на Върховния административен съд

Върховните магистрати оставиха в сила решение на тричленен състав на ВАС от 1 юли тази година. С него бяха отменени разпоредби от Правилника на центъра за асистирана репродукция на Център за асистирана репродукция, издаден от министъра на здравеопазването, което налагаше забрана за отпускане на финансиране за извършване на този вид медицински процедури.

По този начин се регламентира допълнителен критерий, съставляващ възрастово ограничение за определяне на лицата за организационно и финансово подпомагане със средства от Центъра за асистирана репродукция, а именно – жени, навършили 43 години към датата на подаване на заявлението.

Магистратите приемат също, че при приемането на оспорените разпоредби са допуснати съществени процедурни нарушения в разрез с изискванията на Закона за нормативните актове. Трайна съдебна практика на ВАС е, че това е достатъчно основание за отмяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

преди 1 година

коментарите доказват, че вече няма никакво значение на колко раждат жените в Панелистан, след като масата е основно 4yк0ндyри и ***. От тях друго няма излезе. Качествените кадри се изнесохме. Аз Терминал 1. Други Терминал 2. Стадо от болни животни в природата няма. Поздрави от Сидней, работя си по спецялноста ИТ, 5 цифри долари месечно, климата и красотата ми идва бонус, гмуркане в рифа, китове, кристални плажове, острови, джунгли и водопади, няма задръствания, пълно щастие и хармония.

54

Анонимен

преди 1 година

Зачеването за мен е божа работа, не трябва да се месим. Близки до мен, млади хора пробваха инвитро, че не могат да имат деца - жената пометна. Що хормони изпи - нищо. Накрая работата си стана неочаквано естествено. Друга позната булка, фикс идея за дете - избира се *** по каталог, какви очи, коса имал - 7 опита неуспешни. 3та позната пак фикс идея с мъжа й да са родители с инвитро - 3 късни аборта и мъртво родено бебенце. Природата си знае кога, Онзи си знае на кой

53

Анонимен

преди 1 година

Цялата работа е за това, че на правителството им трябват нови роби. Затова едно лично удоволствие ще увисне на врата на данъкоплатеца. Като не можеш да забременееш значи природата ти показва, че не е добре да се размножаваш. Но човекът е нагъл, иска винаги да стане неговото. Жените над 40 се паникьосват, просто защото си дават сметка, че няма на кого да увиснат след 20на години, а пък и ще имат нещо, което да осмисли иначе безсмисления им живот. Само не разбирам защо аз да плащам за това.

fallback