Снимка: БГНЕС
fallback

Продължава ефективната стачка във външното ни министерство. За пореден ден служителите изпълняват заканата си и стачкуват ефективно с искане за по-високи възнаграждения, видя БГНЕС.

И днес служителите в централното управление на ведомството ще прекарат деня си на работните си места, но без да извършват задълженията си по длъжностна характеристика.

Oще по темата

Преди дни дори беше отменен редовният брифинг на зам.-министъра на външните работи, тъй като служителите, които трябва да го организират, стачкуват.

Протестът на служителите ще продължи, докато не бъдат удовлетворени исканията им за 100% увеличение на възнагражденията.

В момента най-ниските заплати във ведомството са между 800 и 1000 лв. Държавата се е ангажирала за позитивно решаване на проблема в системата.

До стачката се стигна въпреки анонсираното преди дни предложение от ръководството на външно министерство за 30% увеличение на възнагражденията, което беше коментирано и в ресорната парламентарна комисия. Според синдикатите във ведомството то е недостатъчно.

Позицията на политическото ръководство на МВнР остава непроменена - търсят се възможни решения за справяне с проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Личният състав в МВнР се състои САМО от 2 /две/ фамилии !

9

Анонимен

преди 1 година

Съгласна съм и на 800 лв. заплата , там не се работи , защо искат високи заплати за работа ню-ню !

8

Анонимен

преди 1 година

Нямаме нужда от МВнР ... нека да си стачкуват !Егати министерството , ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ СА ---РОДНИНИ ...

fallback