Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Огромно строителство в най-големия парк в Пловдив до Гребната база предизвика недоволството на жителите на града.

Самият парк се казва "Отдих и култура", но там се предвижда застрояване на 81 декара с три жилищни кооперации.

Затова и демонстранти се събраха пред Общинския съвет в Пловдив. Десетки недоволни окупираха сградата на местния парламент.

"Тук сме да кажем, че искаме парка да продължи да бъде парк. Да се даде пауза на общия устройствен план и да стане зелена площ, каквато е бил до момента и каквато трябва да бъде. Общината имат всички инструменти да направят това нещо, ако имат волята", заяви Павел Начев пред Нова тв.

Съдбата на парка ще се реши днес. Местният парламент трябва да гласува изменение на Общия устройствен план. Според гражданите той обрича парка да бъде унищожен.

От Общината отговориха, че имотът в парка е частен и по план е предвидено да се превърне в увеселителен парк.

Статутът му е такъв от 2001 г. Може да се отсече цялата дървесна растителност в зависимост от съоръженията, които ще бъдат изградени, казват още от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 година

Гласувайте за ГЕРБ пак.

43

Сата НАТО

преди 1 година

ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ КАТО ПАРКА Е ПРЕОБРАЗУВАНА В ЧАСТНА И ПРОДАДЕНА!!! ТАКАВА Е СХЕМАТА!!! -----///------ Даже и това нама значение, защото земята е продадена като парк, собственикът си е купил ПАРК и е задължен да го ползва като ПАРК, ливада, и всякакви други, без постоянно застрояване, без отравяне на земята и прочие. Желанието на собственика да изкара пари не стои над конституционната забрана. Конституционната забрана е сложена, за да пази обществения интерес.

42

Анонимен

преди 1 година

Искате по чист въздух в града,тогава къде са зелените площи.Искате да унищожите парковете и всяко едно зелено място.Къде са архитектите,нали трябва да леко течение да издуха мръсния въздух извън града.С това презастрояване кое ще пречисти малко въздуха,къде да се седне на сянка,като има само бетон температурата в града е висока.Помислете малко?Стига сте *** ли,не се наядохте.

fallback