Снимка: Кадър, Нова тв

Огромно строителство в най-големия парк в Пловдив до Гребната база предизвика недоволството на жителите на града.

Самият парк се казва "Отдих и култура", но там се предвижда застрояване на 81 декара с три жилищни кооперации.

Затова и демонстранти се събраха пред Общинския съвет в Пловдив. Десетки недоволни окупираха сградата на местния парламент.

"Тук сме да кажем, че искаме парка да продължи да бъде парк. Да се даде пауза на общия устройствен план и да стане зелена площ, каквато е бил до момента и каквато трябва да бъде. Общината имат всички инструменти да направят това нещо, ако имат волята", заяви Павел Начев пред Нова тв.

Съдбата на парка ще се реши днес. Местният парламент трябва да гласува изменение на Общия устройствен план. Според гражданите той обрича парка да бъде унищожен.

От Общината отговориха, че имотът в парка е частен и по план е предвидено да се превърне в увеселителен парк.

Статутът му е такъв от 2001 г. Може да се отсече цялата дървесна растителност в зависимост от съоръженията, които ще бъдат изградени, казват още от общината.

Коментари Напиши коментар

46

Николов

преди 2 месеца

Нема такива мародери, създания без душа, ще смачкат всичко по пътя си за да успеят. Ще унищожат природата за да си присвоят някакви смешни пари. Що за разум е това, кое е водещото, злото върлува със страшна сила в България.

45

Анонимен

преди 2 месеца

Гласувайте за ГЕРБ пак.

44

Сата НАТО

преди 2 месеца

ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ КАТО ПАРКА Е ПРЕОБРАЗУВАНА В ЧАСТНА И ПРОДАДЕНА!!! ТАКАВА Е СХЕМАТА!!! -----///------ Даже и това нама значение, защото земята е продадена като парк, собственикът си е купил ПАРК и е задължен да го ползва като ПАРК, ливада, и всякакви други, без постоянно застрояване, без отравяне на земята и прочие. Желанието на собственика да изкара пари не стои над конституционната забрана. Конституционната забрана е сложена, за да пази обществения интерес.