Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще остане до края на годината. Това решиха на заседания в МС двете най-големи партии ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната". Те внесоха предложения как да бъде намалена цената на горивата.

Митко е професионален шофьор, изминава средно по 700 км месечно. Споделя, че му е все по-трудно да издържа семейството си.

Заради това от "Продължаваме промяната" и ГЕРБ внесоха предложения за още компенсации за битовите потребители. Част от мерките предложени от партията на Кирил Петков и Асен Василев включват да се осигури правилно дерогацията свързана с руския суров петрол, както и да се наложи данък свръх печалба на петролните компании.

"Всички допълнителни средства да бъдат разпределени от този данък, да бъдат разпределени за потребителите на горива", посочи депутатът от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев, цитиран от Bulgaria ON AIR.  

Предложението на "Продължаваме промяната" обаче не се хареса на правителството. Според икономическия министър ограничаването на износа на български петролни продукти носи риск.

От петролната и газова асоциация останаха объркани от предложенията на двете големи партии. Депутатите отложиха гласуването за другата сряда, защото членовете на комисията не получиха експертна оценка на двата законопроекта от Министерството на финансите.

На редовното си заседание Министерския съвет отпусна допълнително още 38 млн. лв. за компенсацията от 25 стотинки на литър гориво за физически лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Говедо

преди 1 година

Аз карам по 900 километра на седмица и не е лесно с тези цени

62

Анонимен

преди 1 година

Миксери с 1, 2, 3, 4 или 5 бутала не карам. Електрически миксери също. Ако автомобилът не е поне 6 цилиндъра, не може да удовлетвори човек, който кара за удоволствие. Има редица хубави немски и японски редови шестаци, ве-шестаци, ве-осмаци, които мъркат като котенца в ниските и ръмжат като лъвове във средните обороти, а във високите жужат като стършели. Трудно се намират всички на европейския пазар, някои модели се внасят от САЩ или Канада.

61

Анонимен

преди 1 година

Тва неква греа ще а има. Седмично е по-вероятно. 700 км на месец, е даже под средното дето застрахователите кказват за БГ.

fallback