fallback

В Бургас готвят забрана за движение на електрическите тротинетки в пешеходните зони на града. При нарушение общинските съветници предлагат глоба от 50 лв. Вече няколко пъти се стига до инциденти по централните улици на морския град от профучаващи сред хората електрически тротинетки, скутери и колела, съобщи Bulgaria ON AIR.

Елена се придвижва до работа с тротинетка.
Oще по темата
Ако забраната влезе в сила, ще трябва отново да се качи на автомобил, защото няма как да се движи по улиците и булевардите.

"Има обозначени бус ленти, по които няма как да се движат хора с велосипеди и тротинетки, а другият вариант е да минаваме между колите, където е още по-опасно", разказва Елена Димитрова.

В центъра на Бургас липсват и достатъчно велоалеи, по които може да се движат електрическите тротинетки и колела, затова от Велоасоциацията ще инициират Петиция за затваряне на някои от малките централи улички за автомобили.

Забраната за движение на електрически тротинетки и велосипеди в пешеходни зони и сега я има в Закона за движение по пътищата, но тя не се спазва. Затова се предлага  глоба от 50 лв. и контрол от общинска полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

305

преди 1 година

Града на простотията и феодалите никой няма да излезе на протест няма в цяла България такава простотия такива кражби като почнеш от спортната зала и свършиш с градскя транспорт кораво крадене а овцете блеят ли блеят

22

Анонимен

преди 1 година

АМИ НА ПРОТЕСТ ОТИВАТ НЕЩАТА !!!ПРИЗОВАВАМ ВСЕКИ КОЙТО В ПРОЧЕЛ ТАЗИ СТАТИЯ И ИЗПОЛЗВА ВЕЛОСИПЕД ,СКУТЕР И ДР НЕЗАБАВНО ДА СЕ СФОРМИРА ПРОТЕСТТОВА В БУРГАС ДА ВИ ЗАБРАНЯТ ДА КАРАШ ВЕЛОСИПЕД ИЛИ СКУТЕР Е ВСЕ ЕДНО ДА ЗАБРАНЯТ. НА ТУРИСТИТЕ ДА ВЛИЗАТ В МОРЕТО

21

Бургас

преди 1 година

Това трябваше да го обмислят преди да очертаят тротоарите като велоалеи,които на места са толкова тесни, че трябва да слезеш на пътя ,защото велосипедиста ми сочи, че е на велоалея.....Айде сега берете си ядовете като не мислихте с време!

fallback