Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жена на 43 години загина при катастрофа в Белоградчишко. Инцидентът на станал вчера около 07.45 ч. на пътя махала "Фалковец" в посока село Боровица, община Белоградчик, уточняват от Областната дирекция на МВР -Видин.

Лек автомобил "Ауди А3" с видинска регистрация се е блъснал странично с дясната част в крайпътно дърво. Вследствие на произшествието на място е загинала 43-годишната пътничка. По случая в Районно управление-Белоградчик е образувано досъдебно производство, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Видин.

Загиналата жена е Юлия Недялкова, учителка по биология и химия в основно училище "Проф. Михаил Димитров" в село Чупрене, каза за БТА директорът на училището Захари Захариев. Днес на видинското гробище се простиха с младата жена. Автомобилът е бил управляван от нейна колежка, с която са пътували от Видин за работа към училището, казаха техни колеги.

С този случай общо загиналите при катастрофи във Видинско от началото на годината до днес са четирима-две жени и двама мъже. От тях - двете загинали жени са пътували в катастрофиралите автомобили, един от загиналите мъже е бил водач на автомобил и един е бил пешеходец, казаха за БТА от пресцентъра на ОД на МВР-Видин.

От 1 януари до 18 ноември 2022 г. на територията на област Видин са регистрирани 376 пътнотранспортни произшествия (ПТП) – от тях 81 тежки, с четири жертви и 109 ранени, уточниха от ОД на МВР. През 2021 г. по пътищата в област Видин катастрофите са били 397 с 6 жертви и 86 ранени, през 2020 г в региона са станали 338 ПТП-та с 14 жертви и 124 ранени.

На 20 ноември във всички храмове на Видинска област ще се отслужи панихида и споменат имената на четиримата загинали при катастрофи от началото на годината в региона. Областната дирекция на МВР-Видин  е изпратила имената им във Видинската света митрополия, за да бъдат споменати, съгласно църковните канони, при службите в храмовете  в третата неделя на месец ноември, когато се отбелязва Световният ден на жертвите от пътнотранспортни произшествия,казаха пред БТА от пресслужбата на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase