Снимка: БГНЕС
fallback

Ръст от 270% на пътникопотока отчита летище Пловдив за последните шест месеца в сравнение с предходния период. Това обяви Дойчин Ангелов, председател на съвета на директорите на аеропорта, съобщи БНТ.

Увеличават се и приходите от търговски обекти в салона за пътници, а съвсем скоро ще бъде подписан договор за нова редовна линия до Турция.

Oще по темата

Данните бяха изнесени от Ангелов, който днес пред медиите изрази своето несъгласие с промяната на критериите при избор на ново ръководство на пловдивското летище.

Заради отпадането на хуманитарния профил в критерия "образователен ценз", той не е допуснат до участие в конкурса, който се провежда в момента.

Дойчин Ангелов вече е внесъл жалба до административния съд в Пловдив по този повод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Зозо

преди 1 година

Ако летище Пловдив заработи редовно без "ту спрат-ту го отворят" може би ще стане прилично натоварено. Трябва постоянство и сигурност...та това е в центъра на страната ни,желаещи има много....

4

Финансовите отчети

преди 1 година

До ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВСъгласен съм с Вашите констатации, те са публични.

3

ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ

преди 1 година

До юни месец 2021 г. полетите бяха спряни поради пондемията. От октомври 2021 г. започна да оперира нов превозвач с три линии, като преговорите са водени още от 2019г., а стария превозвач обяви нова линия, като нейното договаряне е станало още през 2020 година. През последните две години нищо не се случва положително.

fallback