Снимка: ГДБОП

Пети ден няма следа от 12-годишния Александър, който изчезна в Перник. Доброволци, полицаи, хеликоптер, водолази и планински спасители се включиха в издирването, но все още резултат няма.

Според криминалиста Ботьо Ботев, ако детето не е приютено някъде толкова дълго време, е вероятно да излезе трагичен резултат.

Още по темата

"Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Има забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето. От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация, това би трябвало да се вземе предвид", заяви пред БНТ специалистът.

По думите му при такава огромна организация би трябвало да се предполага, че детето не се е отдалечило много от мястото на изчезване, но уточни, че е много трудно да се претърси всеки метър в планината.

"Не може да се каже, че едно изчезване е без никакви следи, въпросът е да се фиксират обстоятелствата, при които е изчезнало детето", допълни Ботьо Ботев.

Той коментира, че гражданската реакция е спонтанна, което прави впечатление. Това е нещо изключително, тези хора заслужават благодарност, независимо от резултата, подчерта криминалистът.

"Фактът, че е не се е стигнало до резултат не означава, че нещата не се вършат правилно и организирано", каза още Ботьо Ботев и поясни, че не изключва всякакви версии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase