Данък за АТВ-машини и моторни шейни въвеждат в Сапарева баня. До момента за тях не е имало налог, което от общината отбелязват като пропуск.

Всеки, който притежава нашумелите АТВ и моторна шейна, ще трябва да заплаща данък върху тях. Предстои да се подготвят декларации, каквито към момента липсват.

Данъкът, който сме добавили, това беше един съществен пропуск в чл.45 от нашата наредба за местни данъци, защото за моторните шейни имаше данък, който е в размер на 60 лв, но за четириколесни превозни средства, т.нар АТВ-та, беше наш пропуск или по- скоро мисля, че не е само наш, а и на много от общините", коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

А в ски курорта "Паничище" тези екстремни превозни средства доста често се виждат от граждани и туристи.

Хората са категорични, че за всички законите трябва да бъдат еднакви.

"Човек трябва да плаща данъци за това. което притежава, така че дали ще е кола, дали ще АТВ, това, което използва, купил го е, ще трябва да плаща данъци", каза Георги.

Притежателите на моторни шейни доста често влизат в неразрешени места и това понякога води до инциденти.

"Знае се в действителност, че има много четириколесни превозни средства или моторни шейни, които през зимата се движат, разбира се, в района на нашата община във високите части на планината. Там, където се движат в нашата територия, не мога да кажа, че правят бели, за движението на такива превозни средства, особено моторни шейни по пътната мрежа е забранено, но извън границите на територията на Сапарева баня, там, където опадат границите на НП "Рила", със сигурност правят бели", допълни кметът на Сапарева баня.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase