Снимка: БГНЕС
fallback

Започва поетапно пускане на парното в Пловдив от днес. Първо ще бъде пуснато отоплението на детските и здравни заведения, на болниците, на училищата, на останалите обществени и стопански сгради и накрая на жилищните сгради.

От EVN Топлофикация добавят, че вече са започнали подаването на топлинна енергия към някои сгради в Пловдив, които са заявили това преди официалното начало на сезона.

От компанията припомнят, че при пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това се прави за ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела като едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, абонатните станции, благодарение на инсталираните температурни датчици, ще се изключат автоматично, уверяват от "Топлофикация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 8 Знам от по-възрастни хора, че преди 1990 г. в София са пускали парното само когато има три поредни дена, в които средната денонощна температура е под 10 градуса. Много често имало по два такива дни, а после се покачи само с 1 градус и няма парно. Така не само са играели по нервите на хората и са ги мъчили, но и повечето софиянци са се разболявали от грипове и настинки именно през тези дни преди пускането на парното. Сега поне са вдигнали горната граница на 12 градуса.

7

Анонимен

преди 1 година

Къде са тези 20 -25 градуса в Пловдив, сега е 18, по-рано беше по-хладно, само дето има малко слънце . В събота ще паднат на 15

6

тия па

преди 1 година

Ко парно бе ей ся излезнах в Пловдив 25 градуса жега всеки се поти по тениски кви ги дрънкате ?!

fallback