Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 99 военнослужещи от Сухопътните войски помагат в потушаването на пожарите в района на връх Вейката в Родопите и в землището на с. Мокрен, Сливенско, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Военнослужещи и техника от 31-и механизиран батальон – Хасково от състава на Втора механизирана бригада се включиха тази сутрин в борбата с големия горски пожар в района на връх Вейката. Общо 32 военнослужещи с техника, под ръководството на капитан Михаил Костадинов, действат в труднодостъпна местност съвместно с органите на служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Кърджали. В борбата с горския пожар се включи и екипаж от Военновъздушните сили с вертолет Ми-17.

По-рано днес в Кирково главен комисар Николай Николов, директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, каза, че общо 280 човека, сред които 32 военнослужещи, 185 горски служители и доброволци и 62 пожарникари, участват в гасенето на пожара по българо-гръцката граница.  Огънят продължава да се развива на 20 километра по билото на планината.

От Министерството на отбраната информират още, че със специализирана техника 67 военнослужещи участват в гасенето на пожара, възникнал в землището на с. Мокрен, където огънят е обхванал смесена гора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase