Снимка: БГНЕС
fallback

След две пандемични години това лято хотелиерите в курортите край Варна посрещнаха повече туристи. Те обаче казват, че са приключили сезона без печалба, тъй като ранните оферти са калкулирани при едни цени, а реално туристите са почивали при други в пъти по-високи, съобщи БНТ.

От бранша са притеснени, че печалбата им е стопена от инфлацията и не могат да направят инвестиции за следващото лято.

Oще по темата

От Министерството на туризма отчитат, че това лято много българи са избрали нашето море. Връщат се и туристи от традиционни в миналото пазари.

"Обещаващи пазари са Обединеното кралство и Полша. Там дори има историческо събитие - за първи път ще направим форум с презентации. Пет дни ще бъдем там", каза още министърът на туризма Илин Димитров.

За да бъде успешен летният сезон на 2023 година е необходимо нивата на инфлацията да намалеят и да има по-голяма политическа предвидимост, казват хората от бранша. Те настояват за изработването на работеща стратегия за българския туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Оффф

преди 1 година

Това недоразумение наречено министър на туризма продължава да си живее в измислен собствен свят и да ръси оптимизъм вместо да се хване да свърши нещо свястно, а не да харчи държавна пара за глупости.

25

Анонимен

преди 1 година

Ох, милите ми, сега хептен няма да заспя от притеснение. Скъсахте ми сърцето с тази новина! Но ще измисля нещо... дайте капачки да им събираме! Или по един камък за У главА да си го бият - този метод много успокоява. А който от тях иска, може да си го върже на шията и да се разхлади в моренцето!

24

Румен

преди 1 година

Националната Агенция по Приходите от времето на Соца Знае , че най печеливш е Централния Затвор. Там се работи на три смени без прекъсване. И вътре има всякакви специалисти работещи на под минималната.

fallback