Снимка: БГНЕС

Остават много въпросителните около въпроса как ще се отопляват класните стаи през зимния период. Заради все по-задълбочаващата се криза с отоплението директорът на основно училище "Никола Вапцаров" в село Копривлен е снабдил учебното заведение със 70 кубика дърва, които ще плаща напред във времето.

"Подсигурено е отоплението за тази зима. С плащането има малък проблем, тъй като парите не достигат. Надяваме се доставчикът да ни изчака, за същите кубици миналата година платих два пъти по-малко", заяви пред БНТ Александър Белчев, директор на ОУ "Никола Вапцаров" в село Копривлен.

Той успокои децата и родителите, че няма да има дървена ваканция.

"Няма да минаваме на дистанционно обучение", допълни г-жа Терзиева, учителка по български език в училището и допълни, че има притеснения относно финансирането на такива малки училища като тяхното, защото бюджетът им е малък заради малкия брой ученици.

"Нашият бюджет не стига за всичко. Искаме да подобрим материалната база, спортните площадки", заяви Терзиева. Според нея така разпределен бюджетът за училищата не е справедлив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase