Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Огнище на COVID-19 е установено в дом за стари хора в Хасково. В социалната институция 10 потребители са дали положителни проби за инфекцията, съобщиха от Областния кризисен щаб в седмична сводка за разпространението на заразата.

Под карантина са били поставени общо 13 контактни лица.

Сред новите случаи в региона са учители и санитари. За периода 10-16 октомври броят на новозаразените е 147. За лечение са хоспитализирани 23 души. Един е починал.

През седмицата от 3 до 9 октомври положителните случаи бяха 95, а в предходния седемдневен период - 124, по данни на Регионалната здравна инспекция.

От началото на пандемията диагностицираните случаи в областта са 30 344, а починалите - 1921.      

Коментари Напиши коментар

11

До зомбито отдолу

преди 3 месеца

Българските овце явно още не са чули за изслушването на представителя на Пфайзер в ЕП, където госпожата призна, че препарата който произвеждат не е тестван дали има някакъв ефект върху разпространението на фалшивия вирус. Но овцете затова са овце.

10

До таня

преди 3 месеца

Грешиш! Ваксинирани по рядко се разболяват, ако изобщо се разболяват, и много по -малка е вероятността да заразят и то за много по-къс период! Така че, пак лъжи , след лъжи.

9

Таня

преди 3 месеца

Ваксинираните са същите разпространители на вируса както и неваксинираните. От Пфайзер си признаха, че никога не са тествали преди да излезе ваксината на пазара дали спира разпространението на вируса, Но българските медии мълчат, да скрият лъжите на Пфайзер - https://lynnwoodtimes/2022/10/11/covid-transmission-221011/