Снимка: БГНЕС
fallback

Докато шофьорите разсъждават по начина „на мен това не ми се случва”, ние ще продължаваме да виждаме неразумно поведение на пътя. Това коментира в НОВА експертът към ДА „Безопасност на движението по пътищата” инж. Иван Петков.

„Когато говорим за по-леките инциденти, основна причина е разсейването. Хората най-често поглеждат телефона си. Тези няколко секунди се наслагват във времето, в реакцията и може да настъпи инцидент”, добави той.

Oще по темата

По думите му пътищата в България са далеч от състоянието, в което трябва да бъдат. „И администрацията определено има какво да направи по въпроса. Не са една и две проверките, при които ние сме установявали недостатъци по отношение на организация и изпълнение”, добави инж. Петков.

Скоро е приключил пилотен проект, целящ да проучи колко човека са склонни да се качат в колата, след като са употребили алкохол: „Бройката е страшна. На пътя хиляди хора биха се качили в колата, за да шофират. Това е само запитване - представете си колко не са били честни”, добави инж. Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Бургас

преди 1 година

Срам ме е ,че имаме наглостта и начхалството да искаме да сме в Шенген.32 години, милиарди дадени за пътища и нито един път направен.Как всички държави около Б-я след граничните пунктове са съвършени.Турция,Сърбия,Гърция,Хърватия,Словения.Тръгнете от която точка на Б-я към Европа или където и да е. Позор ,срам и отврът.Бойко и всички преди него крадоха колкото може,като не видели.Разстрел за тези нагли крадци.

18

Анонимен

преди 1 година

Било се хвърляло помия по ПП, ами малко им е затвор трябва, а и когато ти самия си хвърлял помията цяла година после какво очакваш да те позлатят, ествствено всичко се връща и следващия ще я излива по теб.

17

Анонимен

преди 1 година

Дори и само за 5 минути да си навън с колата ще се нагледаш на доста брутални нарушения, засичането и после помахване с ръка си е норма, маркировката изобщо не се отчита от повечето и непрекъсната линия няма никакво значение а пък ако си случайно първа кола на светофара пробвай да тръгнеш веднага и после кажи колко летящи на червено са те отнесли.

fallback