Снимка: БГНЕС

Състоянието на пострадалите в катастрофата край Царево жандармеристи е стабилно. Те са без опасност за живота, каза говорителят на бургаската областна болница Юлия Андреева.

До 2 седмици ще станат ясни резултатите от кръвните проби на четиримата пострадали жандармеристи при челния удар между два служебни джипа на дирекция "Жандармерия". Районната прокуратура наблюдава досъдебното производство за катастрофата.

Още по темата
Работи се по всички версии, включително човешка грешка, технически проблем в един от автомобилите, посочи прокурор Мария Маркова, цитирана от БНР.

По думите ѝ докато не бъдат разпитани свидетелите и не бъдат изготвени експертизите на вещите лица не може да се коментира дори и с каква скорост са  се движили превозните средства по време на инцидента.

"Резултатите от кръвните проби, които са взети от пострадалите за наличие на алкохол или наркотици няма как да бъдат ясни на този етап, защото тези експертизи се назначават от Научно изследователски институт по криминалистика и криминология (НИКК)", каза още прокурор Маркова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase