Снимка: Bulgaria ON AIR

В знак на протест двама строители - турски граждани, в продължение на часове стояха на покрива на 6-етажна сграда в Перник

Мъжете бяха застанали вчера на перваз на блока, който строят за да изразят недоволството си от неизплатените средства за свършената работа.

Те са наети от кърджалийска фирма-посредник, която ги изпозлва по няколко обекта в България. Били у нас от месеци. По техните думи обаче, откакто са започнали работа не са получавали парично възнаграждение.

Още по темата

"Изплащано им е  частичнонещо под формата на храна, но не за това, което са се разбрали предварително", каза пред нова кметът на Перник Станислав Владимиров, който е остава на мястото на протеста на работниците през целия ден.

Владимиров остана с работниците през целия ден. "Те ми разказаха за всички неволи, които са претърпели в нашата страна, за униженията, които са търпели от въпросния господин",  допълни пред Нова тв Владимиров.

Вчера работниците поискаха собственикът на кърджалийската фирма да им се извини публично. Той е задържан от полицията. Образувано е досъдебно производство.

Очаква се цялата дължима сума да бъде изплатена. Въпрос на установяване е каква е тя, поясни още кметът на Перник.

Работниците са били прегледани от медицински лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase